De wil van de rivier – College Essay

De wil van de rivier - College Essay

De wil van de rivier

Door het ouderlijk huis van mijn vrouw stroomt een rivier. Voor een dozijn zomers heb ik hem bezocht, en bijna elke jaar heb ik een poging doen om de koers terug te voeren naar de bron in de omliggende heuvels; Ik denk niet mijn vakantie er niet compleet zonder dit te doen. Net als bij andere stromen van zijn soort, onze rivier lijdt veel vanaf de zomer droogte. Ik heb het zo gekrompen dat de vis lag levenloos op de uitgedroogde zand en grind van zijn bed. Maar deze zomer ik iets wat ik nooit genoeg observant in andere abnormaal droge jaren was geweest zag, ik weet zeker dat ik niet kon er niet in geslaagd om hetzelfde eerder opmerken.

Op een ochtend in april jongstleden, in gezelschap van een student vriend en ook mijn oudste zoon, ik begon voor de heuvel van de dag op een plaats genaamd Intongaban doorbrengen bij de stroomversnellingen en watervallen. We volgden de loop van de rivier. Nadat we een kilometer of meer had gelopen, zag ik dat de rivier was verdwenen en haar bed was droog. Ik keek rond in wonder, want het verleden ons kleine landje huis in en uit de richting van de zee een halve mijl of zo verder omlaag, de rivier stroomde helder en stabiel in zijn gebruikelijke zomer volume en diepte. Maar waar we stonden op het moment was er geen water te zien. Alles over ons de brede rivier bed was warm en droog.

We nagestreefd onze weg over in de richting van de heuvel, echter, en lopen nog een kilometer zagen we de stroom weer, hoewel het zelf zo dun dat was verloren aan de rand van de waterloze strook brandend zand en stenen had verspreid. En toch, de voortzetting van onze weg naar de heuvels, vonden we de rivier groeien dieper en sterker dan het was zoals het door ons huisje.

Voor de meeste mensen, denk ik, is er niets vreemds of significant in deze. Misschien hebben ze een dergelijk fenomeen gezien meer dan een keer eerder. Voor mij, maar het was een nieuwe ervaring en het indruk op mij net als alle nieuwe ervaringen. Voor mij was het niet alleen maar vreemd, het een geestelijke waarheid gesuggereerd.

Stroomt naar beneden uit de houder in de bergen net als verliet de laatste uitlopers, was de rivier gecontroleerd door lang.

Ook u kunt bestellen hier.

Read more

  • Kort essay over demografische transitie theorie van de Bevolking

    In deze fase zowel sterftecijfers en de geboortecijfers zijn hoog. Als gevolg van deze groei reden bevolking redelijk stabiel blijven. Deze fase wordt in traditionele samenlevingen. In deze…

  • Kort Essay over Currents van de Atlantische Oceaan

    Door Shally | categorie Geografie In de equatoriale band van de Atlantische Oceaan, de Trade wind drijft twee stromen van het oppervlaktewater in westelijke richting. Eén stroomt ten noorden…

  • Kort Essay on Doctor

    “Die dienst is de edelste die wordt gemaakt voor zijn eigen belang”. – Mahatma Gandhi. Het menselijk leven op aarde is vol van plezier en verdriet, ups en downs, kracht en zwakte en gezondheid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

16 − 15 =